Rólunk

Az Emerald PR a Burson Cohn&Wolfe magyarországi partnere. Az ügynökséget Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség korábbi elnöke és Örökös Tagja alapította, akinek több mint két évtizedes szakmai tapasztalata garancia a minőségi szolgáltatásra. Az alapító éveken keresztül vezette a Hill+Knowlton Strategies pr-ügynökséget és képviselte az Ogilvy PR-t Magyarországon.

2015-ben az ügynökség új struktúrát vezetett be a kommunikációs piacra: az alap csapatot friss kommunikációs szemlélettel rendelkező fiatalok alkotják, őket támogatják a több évtizedes szakmai múlttal rendelkező szakemberek. Az ügynökség vezetője nagy hangsúlyt fektet a fiatalok mentorálására, az Emerald PR több pályakezdőnek nyújtott már munkalehetőséget. A fiatal szakemberek mögött olyan pr-guruk állnak, akik korábban multinacionális cégek kommunikációs igazgatóiként dolgoztak.

Az Emerald PR stratégiai partnerségben áll különböző ATL-, BTL-, produkciós és influenszer ügynökségekkel,  annak érdekében, hogy az ügyfeleknek a kommunikáció teljes spektrumát kínáljuk, és nagyon jó munkakapcsolatot ápolunk számos külföldi pr-ügynökséggel is.

Emerald Public Relations Agency
Emerald Portfolio Infographic

Portfóliónk

Az ügynökség referenciái között olyan multinacionális márkák szerepelnek, mint a GE, MARS, Bunge, Forevermark, Tungsram-Schreder, Klepierre, Roland Berger, ABBYY, Liferay, Qualysoft, White Star Real Estate és az UBM, de számos magyar cég is megtalálható ügyfeleink között, mint a Columbus Klíma, Balla Ingatlan vagy a H1 Systems. A vállalati ügyfelek mellett az ügynökség pro bono munkával támogat különböző civil szervezeteket. Az elmúlt néhány évben többek között az alábbi szervezeteknek segíttettünk: United Way, Médiaunió, Magyar Református Szeretetszolgálat, Budapest Klub, Békaperspektíva, #nemluxustáska, Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, Oktondi és a Karanténsuli. Kötelességünknek tartjuk, hogy segítsünk a civileknek, hogy hallathassák a hangjukat.

Három kapcsolt vállalkozást indítottunk, amelyek nem klasszikus pr-szolgáltatásokat nyújtanak. A Válság112 válságkezeléssel támogatja a cégeket, a Business Sustainability Program fenntarthatósági tanácsadást nyújt, a Smaragd Akadémia pedig a piacon lévő legjobb tréning cégek megtalálásában segíti a vállalatokat.

DreamJobs Logo

Szeretne többet megtudni rólunk? Tekintse meg Dreamjobs oldalunkat!

Emerald PR csapat

Lakatos Zsófia

Ügyvezető

Az Emerald PR alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Karrierjét újságíróként kezdte az RTL KLUB-nál, majd 8 évig a Capital Communications-nél dolgozott, négy évet igazgatói pozícióban. 2007/2008-ban a Környezetvédelmi Minisztérium klímaváltozás elleni kampányának pr-vezetője volt. 2008-ban nevezték ki a Hill+Knowlton ügyvezető igazgatójának. 2015-ben megalapította saját ügynökségét.

Több mint 20 éves kommunikációs tapasztalattal rendelkezik, pr-diplomáját a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte, majd ösztöndíjasként tanult a California State University-n, 2003-ban MBA diplomát szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Folyékonyan beszél angolul és spanyolul. A Magyar PR Szövetség korábbi elnöke és Örökös Tagja, a Superbrands és a Green Brands Bizottság tagja, a Levegő Munkacsoport és a Budapest Klub vezetőségi tagja.

Elismert CSR szakértő, rendszeres előadója a témában rendezett hazai és nemzetközi konferenciáknak, több egyetemen oktat. Könyve „Corporate Social Performance in Emerging Markets” címmel 2013 júliusában jelent meg Londonban. Az országban elsőként kapta meg a Fenntarthatóság Szakmai Követe díjat.

Az Emerald PR mellett a Válság112, a Business Sustainability Program és a Smaragd Akadémia tulajdonosa.

Lakatos Zsófia - Emerald PR
Tamás Hackl - Emerald PR Team

Hackl Tamás

Tanácsadó

Account Manager-ként Tamás feladata a kommunikációs stratégiák megalkotása és végrehajtása, a sajtó képviselőivel való stabil és jó kapcsolat fenntartása, az ügyfelek napi üzleti tevékenységével kapcsolatos tanácsadás, valamint az ügyfelélelégedettség biztosítása. Két és fél éve dolgozik az Emerald PR-nél különböző projekteken a márkaépítéstől az employer branding-ig. Az általa kezelt ügyfelek az IT, consulting, légtechnika, okosotthonok és ételkiszállítás területein működnek.  A Milton Friedman Egyetemen tanul social- és újmédia szakirányon.

Tamás jelentős startup- és projektmenedzsment-tapasztalattal rendelkezik, hiszen karrierjét egy startup cégnél kezdte, amely felforgatta a magyar telefontokok és kiegészítők piacát. Részt vett a kezdeti kommunikációs stratégia kialakításában és több kampány projektvezetője volt. A vállalkozás ma már több mint 5 országban működik.

Hisz a történetmesélés erejében, és küldetésének érzi, hogy segítsen az embereknek megérteni egymást.

Földes Veronika

Vezető tanácsadó

Veronika az Emerald PR-nél elsősorban a sajtókapcsolatokért és a rendezvényszervezését felel. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik rendezvények megszervezésének területén, csakúgy, mint a vállalati és termékkommunikció területén.

Karrierjét a Capital Communications-nél, Magyarország akkor vezető pénzügyi kommunikációs ügynökségénél kezdte, ahol több mint 10 évig dolgozott olyan ügyfeleknek, mint a MOL, Vienna Capital Partners, Stadler Rail, Budapest Bank, Oppenheim Ügyvédi Iroda, Provident Financial, Raiffeisen Private Equity Management vagy a Brokernet. A Capital Communications után évekig a BDO Hungary kommunikációs vezetője volt, ezután csatlakozott az Emerald PR csapatához.

2020-ban indította saját vállalkozását House of Style néven, stílustanácsadóként azért dolgozik, hogy az emberek fenntarthatóbb módon jobban nézzenek ki és ezáltal boldogabbak legyenek.

2019 óta a Magyar PR Szövetség szakmai titkára is.

Veronika Földes - Emerald PR Team
Viktória Sebők - Emerald PR Team

Sebők Viktória

Vezető tanácsadó

Szakújságíróként, IT kommunikációs specialistaként és üzletfejlesztési kommunikátorként csatlakozott az Emerald PR csapatához. Emellett inspirációs mentorként is tevékenykedik.

2010-ben az “Év információbiztonsági újságírójának”, 2012-ben az “Év informatikai újságírójának” (Kovács Attila-díj) választották.

2014-ben létrehozta saját média brandjét, a PRess Akadémiát, amely újgenerációs egyszemélyes szerkesztőség. A PRess Akadémia üzleti tartalmakat készít a nyomtatott és online média szegmens szereplői, illetve az ICT területen tevékenykedő vállalatok számára. Ezenkívül a mikro-, kkv, nagyvállalati és startup szféra számára üzletfejlesztési mentorprogramot működtet.

2009-ben újságírói diplomát szerzett a Bálint György Újságíró Akadémián. Azóta több üzleti nyomtatott és online magazinnak dolgozik.

2001 és 2009 között projektmenedzserként és IT tanácsadóként aktívan vett részt az ICT szegmensben. 2006-ban a Gábor Dénes Műszaki Főiskola mérnök-informatikus – biztonságszervező szakirányán végzett.

1990 és 2001 között a Magyar Nemzeti Banknál, nemzetközi bankkapcsolatok főosztályon dolgozott.

Filep Georgina

Junior tanácsadó

Gina junior tanácsadó az Emerald PR-nél. Szociológia BA-diplomáját az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen szerezte, médiaszociológia szakirányon. Az egyetemi évei alatt rengeteg projektben vett részt, ahol gyorsan megtanulta a csapatmunka és a kommunikáció fontosságát. Gyakornok volt a 20. század Hangjai Archívum- és Kutatócsoportnál. Interjúztatásban és adatelemzésben is van tapasztalata.

Találékony, motivált és optimista személyiség, aki hisz az őszinteség és a nyitottság erejében.

Szabadidejében szívesen olvas szépirodalmat és pszichológiai könyveket, szeret túrázni.

Georgina Filep - Emerald PR Team
Ákos Molnár - Emerald PR Team

Molnár Ákos

Junior tanácsadó

Ákos 2022-ben csatlakozott az Emerald PR ügynökséghez, mint Junior PR Account. Szerinte a kommunikáció elpusztíthatatlan tényező, mely számtalan formában megjelenik a környezetünkben és a mindennapi életünk során, de nem mindig érzékeljük és használjuk megfelelően. A szakma legizgalmasabb kihívása áthidalni az ebből keletkező félreértéseket és konfliktusokat anélkül, hogy változtatnánk az üzenet jelentésén.

Diplomáját a Kodolányi János Egyetem, kommunikáció- és médiatudomány szakán szerezte. Bár az Antenna Hungária Zrt. műsorgyártási részlegén alaposabban megismerte a televíziózás menetét, az érdeklődési köréhez mégis inkább az online kommunikáció és az emberek közötti megértés elérése áll közel. Könnyen motiválható, tanulékony személyiség, aki törekszik arra, hogy fejlődjön a szakmában.

Dintsér Andrea

Vezető tanácsadó

Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a marketing, a vállalati kommunikáció és a tudásmenedzsment területén, multinacionális vállalatok vezetőjeként a PwC-nél és a KPMG-nél (1995-2017), országos, közép-kelet-európai és EMA-szinten.A közelmúltban a YourStory.hu alapítójaként és vezérigazgatójaként tanácsadóként tevékenykedett ezeken a területeken, beleértve az account based marketinget, a piaci felmérések teljes gyártási folyamatát, a digitális kommunikációt, beleértve a közösségi médiát, a PR-t, a változásmenedzsmentet és a munkáltatói márkaépítést

Andrea tagja a United Way Marketing Bizottságának, valamint a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) moderátora. Emellett a Nők/Biznisz/Angolok Egyesület stratégiai kapcsolatfelvételi vezetője volt.Szenvedélyes híve az innovatív és villámgyorsan skálázódó startup világnak. Egy olyan oktatási program egyik mentora, amely a GenZ-t végigvezette a design thinking, a lean ötlet/termékfejlesztés, a gyors prototípusalkotás, a piaci validálás, az üzleti modell vászon elkészítése, a kommunikációs stratégia felvázolása és a pitchelés gyakorlása folyamatán. A Microsoft Imagine Cupon részt vevő startupok oktatói csapatának tagja. Befektetői pitchek előtt tanácsadást nyújt startup cégeknek a piacra lépéshez és a növekedésükhöz. 2018-ban csatlakozott a Design Terminál mentorcsapatához.

Aktívan részt vesz a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Y-Generációs Mentorprogramjában és annak Digitális Munkacsoportjában.

Andrea Dintsér - Emerald PR Team
Erika Bertalan - Emerald PR Team

Bertalan Erika

Tanácsadó

Kommunikációs karrierjét egy helyi napilap újságírójaként kezdte, ahol cikkeket írt és fotókat készített. Később szerkesztői munkát is végzett. Az újságírásból a PR-szakmába került, miután elvégezte a PR-tanfolyamot. 2006-ban csatlakozott a vezető kommunikációs ügynökség, a Capital Communications csapatához, mint médiafigyelő szakértő. A CC-nél töltött évek alatt projektasszisztensként és projektmenedzserként is dolgozott olyan nagy ügyfeleknél, mint az AAA Auto, az EDF Magyarország, az AXA Bank és az Aegondirekt.hu.

Az Emerald PR-t külső tanácsadóként támogatja egyes projektekben.

Referenciáink

Bunge Logo
Mars Logo
Honeywell Logo
General Electric Logo
Giant Logo
GSE Logo
Abbyy Logo
White Star Real Estate Logo
Frisbo Logo
Klépierre Logo

Forevermark Logo

"Az Emerald PR csapata nagyon figyelmes volt az igényeinkkel kapcsolatban, és nagy segítséget nyújtott a magyarországi kommunikációs céljaink elérésében. A csapat nagyon profi és jól ismeri a helyi médiapiacot. Zsófi és kollégái mindig a nagy képet tartják szem előtt, és kreatív ötleteket és megoldásokat nyújtanak mind az online, mind az offline dimenziókban. Nagyon élveztük az Emerald PR-ral való együttműködést, és várjuk a további közös projekteket!"

- Elina Mukhametdinova, pr-vezető
ABBYY

Forevermark Logo

"A Forevermark magyarországi bevezetési kampányában az Emerald PR biztosította számunkra azt a magas szintű szakmai támogatást, amelyre szükségünk volt, kreatív ötletekkel és "mindent kézben tartunk" hozzáállással kombinálva. A tudat, hogy van egy ügynökség, amelyre teljes mértékben számíthatunk, sokkal kellemesebbé tette a bevezetést. És mindennek tetejébe, az általában szükséges idő harmada alatt menedzselték a bevezetési kampányt, nagyszerű csapatmunkával ugrottak be és mentették meg a napot."

- Schmid Vivien, marketing igazgató
Forevermark Hungary

Klépierre Logo

"Évek óta dolgozom Zsófiával és csapatával ügyfélként. A legmagasabb szakmai és etikai normákat tartja szem előtt, maximális sikerre törekvő hozzáállással párosulva. Stratégiai tanácsai és kiváló problémamegoldó képességei támogatták sikeres magyarországi működésünket."

- Kertai Zsolt, operációs igazgató
Klépierre

Liferay Logo

"Kevesebb mint egy év alatt az Emerald segített kiépíteni a márkánkat a számunkra legfontosabb és legrelevánsabb médiumoknál. A stratégia felépítésétől kezdve a tartalomnaptár készítésén át az eseményszervezésig tudjuk, hogy számíthatunk rájuk, és hogy teljesítik, amit ígérnek."

- Kiss Dániel, Senior Marketing Specialist
EMEA, Liferay Hungary Kft

Liferay Logo

"Az Emerald már egy éve, a tervezési fázis kezdete óta részt vesz vadonatúj luxuslakóparkunk, az Eötvös12 fejlesztésében. Az együttműködés már a kezdetektől fogva gyümölcsöző volt, mivel az Emerald olyan világos megértéssel és egyedi rálátással rendelkezett a projektre, mint korábban egyetlen más ügynökség sem. Már az első találkozásunk megkönnyebbülés volt, amikor rájöttünk, hogy megtaláltuk azt a céget, amelyik képes az igazságot kiszűrni az információk kuszaságából, és megtalálni a megfelelő keveréket a célok eléréséhez; de ami ennél is fontosabb, hogy az Emeraldnak van szeme a távoli jövőre és a fejlesztő felek közötti egyensúly fenntartására. Részvételük az issue menedzsment, PR és marketing tevékenységünkben létfontosságúvá vált számunkra, a fejlesztőcsapathoz való hozzájárulásuk mindig nagy öröm és élmény."

- Gárdai János, ügyvezető igazgató
White Star Real Estate